KurumSoft

Cevizli Mah. Fil Yokuşu Sok. No:18 Kat:3 Karalar Plaza Maltepe/İstanbul

Logo ERP 2.43.00.00 Sürüm Duyurusu

Değerli Çalışma Ortaklarımız,

 

ERP ürünleri için 2.43.00.00 sürümü kullanıma sunulmuştur. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup sürüm dosyalarına logo ftp sitesinden erişebilirsiniz.

 

Önemli Uyarı :

 

Kurulum dosyalarında güncellemeler yapılmış olup, kurulumdan önce bu dokümanı incelemenizi rica ederiz.

Dikey çözümlerin tamamı kurulmadığında açılışta dikey çözümlerle ilgili uyarı alınabilir. Uyarı alınmaması için add-ons.ini dosyasının içerisinde istenmeyen satırların başına – (eksi) işareti konulmalıdır.

Program klasöründe bulunan add-ons.ini dosyasının içerisinde program açılırken yüklenecek çözümler seçilmektedir. Kullanmadığınız uygulamalara ait satırların başına – (eksi) işareti koyarak program açılışının daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Sql 2005 ile birlikte gelen schema binding özellikli view’lar 2.14.00 sürümü ile kullanıma başlanmıştır.Muhasebe toplam tabloları yerini bu view’lara bırakmıştır. Bu sebeple SQL server 2000 sürümü kesinlikle desteklenmemektedir.

Muhasebe toplamları için yeni eklenen view : LV_FFF_DD_EMUHTOT

2.16.00.00 sürümünde bazı altyapı düzenlemeleri yapıldığından, sürümü kullanıma almadan önce verilerin yedeğinin alınmasını ve müşterileriniz için önemli olduğunu düşündüğünüz işlemleri geçiş öncesinde test etmenizi tavsiye ederiz.

Sürüme ait uyarılar bölümünü okumanız önemle rica olunur.

Yükleme işlemlerine başlamadan önce mutlaka 3. nesil lisanslama için yükleme dökümanlarını okumanızı öneririz.

 

Genel Uyarılar:

 

  • Genel Tablo Yönetimi altından daha önce oluşturulmuş ve kullanılan tablolar var ise güncelle işlemi yapınız. Genel Tablo Yönetimi tablolarının güncelleme işlemini, firma güncelleme işleminden önce yapınız.
  • 1.7x.xx,1.8x.xx versiyonlarından geçişlerde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapılmalıdır.
  • Firmaya ait dönemler için Veri Tabanı Araçları oluşturulmalıdır.
  • Güncelleme işlemi istenirse bütün firmalar için toplu olarak başlatılabilir.
  • Unity Objects ve OD kullanımı mevcut ise bu sürüme uygun araçlar update edilmelidir.

 

  • 2.00 sürümü öncesindeki sürümlerden geçiş yapan kullanıcılarımız versiyon değişimi yapmadan önce tüm ek paket ve kullanıcı arttırımlarını yüklemeli sonrasında versiyon değişimlerini yapmalı.

 

2.04.00.00 Versiyonundan Önceki Versiyonlardan Geçişleri İçin Uyarılar :

Veritabanı mimarisinde değişiklik yapılmıştır.Yapılan düzenlemeler doğrultusunda SEQ tabloları kullanımdan kaldırılmış, tablolar identity özelliğine dönüştürülmüştür. Tabloların identity özelliğine dönüştürülmesi işlemi Genel tablolar için Sistem İşletmenine girişte ve Genel Tablo Yönetimi Güncellenerek, Firma tabloları içinse firmalar üzerinde tabloların sürüme göre güncellenmesi işlemiyle yapılacaktır.Firma tablolarının güncellenmesi önceki versiyon geçişlerine göre biraz daha uzun sürebilir, işlemi yarıda kesmeyiniz.

2.04 versiyona geçiş işleminde IDENTITY güncelleme sırasında program haricinde eklenmiş olan INDEX ler silinebilir bu yüzden geçişten önce kullanıcılar tarafından eklenmiş olan index lerin yedeği alınarak geçiş sonrasında tekrar oluşturulmalıdır.

Geçiş öncesinde, veri tabanında SCHEMABINDING kullanılarak oluşturulmuş viewlar var ise bu viewslar silinmelidir.

Identity geçişinden sonra eski sürüm programlarla Identity geçişi yapılan veritabanına bağlantı mümkün olmayacaktır. Tüm firmalar geçilmese dahi ortak tabloların yapısı değişecek ve SEQ uzantılı tablolar silinecektir. SEQ uzantılı tabloların olmaması eski sürümlerde datanın kullanılamayacak olması anlamına gelir.

 

2.12.00.00 Versiyonuna Özel Uyarılar :

 

Ürünlerimizde Microsoft .Net Framework 4.0 özellikleri kullanılmaya başlandığından hem sunucularda hem de istemci terminallerde Microsoft .Net Framework 4.0 kurulmuş olmalıdır. Eğer sunucu veya istemci bilgisayarlarda Microsoft .Net Framework 4.0 kurulu değilse programı yükleme ve programa giriş sırasında uyarı alınacaktır. Microsoft .Net Framework 4.0 kurmak için bu bağlantı kullanılabilir.

 

2.12.00.00 sürümüyle birlikte ek paket ve ana paket kurulumları birleştirilip tek bir kurulum dosyası haline getirilmiştir. Kurulum sırasında girilen anahtar değerlendirilerek ek paket veya ana paket olmasına göre kurulum gerçekleştirilmektedir.

 

2.13.00.00. Versiyonuna Özel Uyarılar :

 

2.13.00.00 sürümü ile birlikte ürünlerimizin veritabanına eklediği kayıtlar bir anahtar ile şifrelenmeye başladı. Bu anahtar sayesinde veritabanına ürünlerimiz ve araçlarımız (Logo Objects, Logo Object Designer ve XML) ile eklenen kayıtlar, farklı yöntemler kullanılarak eklenen kayıtlardan ayırt edilebiliyor. Dış ortamdan eklendiği anlaşılan kayıtlar için uygulamalarımızda bu sürüm için herhangi bir engelleme yapılmamıştır. Sadece kayıtların dış ortamdan geldiği ilgili kayıt browser’ında farklı şekilde (üzeri çizili olarak) gösterilerek ayırt edilmiştir.

Oracle veritabanı kullanan firmalarda bu versiyon kullanılmamalıdır. Oracle veritabanı kullanan firmalar için ayrıca bilgilendirme yapılacaktır.

Logo BI Basic ürünleri 20 Mart 2012 tarihinden itibaren ana paket ve geçiş paketleri ile birlikte bundle olarak sunulmaktadır. Uygulamanın setupları 2.13.00.00 sürümü ile birlikte yeniden düzenlenerek otomatik kurulur olması sağlandı. Bundle BI Basic ürünü hakketmiş bir ana paket veya geçiş paketi kurulumu sırasında BI Basic ürünü de otomatik olarak kurulabilmektedir. Logo BI yükleme detayları için güncellenen yükleme dokümanından (Yükleme Dökümanı) yararlanabilirsiniz.

İK programları ile entegrasyon kurulduğu durumlarda hem İK programının hem de ERP programının sürümleri 2.13.00.00 olmalıdır, sürüm farklılığı olmamalıdır.

2.12.01.00 ara sürüm içeriğine ait maddeler de hatırlatma amaçlı olarak madde listesinin sonuna eklenmiştir.

 

2.14.00.00 Versiyonuna Özel Uyarılar :

 

Sql2005 ile birlikte gelen schema binding özellikli view’lar 2.14.00 sürümü ile kullanıma başlanmıştır.Muhasebe toplam tabloları yerini bu view’lara bırakmıştır. Bu sebeple SQL server 2000 sürümü kesinlikle desteklenmemektedir.

Muhasebe toplamları için yeni eklenen view : LV_FFF_DD_EMUHTOT

 

2.19.00.00 versiyonuna özel uyarılar :

 

2.19.00 versiyonu ile bilikte Malzeme ve Hizmet toplam tabloları View yapısına dönüştürülmüştür. Yeni view’lar veri tabanı güncelleme işlemi sırasında aşağıdaki isimler ile oluşturulacaktır. Bu nedenle veri tabanı güncelleme işlemi önceki sürüm geçişlerine göre daha fazla zaman alacaktır. Data büyüklüklerine göre farklılaşacak veritabanı güncelleme sürelerinin  tespiti için, güncellemenin öncelikle test ortamında yapılması önerilir.

LV_FFF_DD_SRVNUMS

LV_FFF_DD_SRVTOT

LV_FFF_DD_STINVENS

LV_FFF_DD_STINVTOT

LV_FFF_DD_VRNTINVENS

LV_FFF_DD_VRNTINVTOT

Bu versiyonla birlikte LG_ başlayan eski tablolara işlem yapılmayacaktır. Bu tablolar veritabanından silinmeyecektir. Rapor yada form tasarımlarındaki stok toplam tablolarından bilgi alan tanımlı alanlar kontrol edilerek view’lardan bilgi alacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

 

2.25.00.00 versiyonuna özel uyarılar :

 

2.25.00.00 sürümüne geçişle birlikte mevcut tablolara yeni kolonların eklenmesi gerekmektedir. Kolon eklenmesi ve kolonların güncellenmesi sırasında performans sorunu yaşanmaması için sürüm güncelleme işlemi öncesinde aşağıdaki sorguların çalıştırılması gerekmektedir.

 

FFF : firma numarası (001,002 gibi); DD : dönem numarası (01, 02, 03 gibi).

 

ALTER TABLE LG_FFF_DD_CLFLINE DISABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_BNFLINE DISABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_KSLINES DISABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC DISABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EMFLINE DISABLE TRIGGER ALL

 

ALTER TABLE LG_FFF_DD_CLFLINE  ADD “EMFLINEREF” int NULL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_BNFLINE  ADD “EMFLINEREF” int NULL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_KSLINES  ADD “EMFLINEREF” int NULL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC  ADD “EMFLINEREF” int NULL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EMFLINE  ADD “CODEREF” int NULL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EMFLINE ADD “LINETYPE” smallint NULL

 

UPDATE LG_FFF_DD_CLFLINE SET EMFLINEREF=0 WHERE EMFLINEREF IS NULL

UPDATE LG_FFF_DD_BNFLINE SET EMFLINEREF=0 WHERE EMFLINEREF IS NULL

UPDATE LG_FFF_DD_KSLINES SET EMFLINEREF=0 WHERE EMFLINEREF IS NULL

UPDATE LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC SET EMFLINEREF=0 WHERE EMFLINEREF IS NULL

UPDATE LG_FFF_DD_EMFLINE SET CODEREF=0, LINETYPE=0 WHERE LINETYPE IS NULL

 

ALTER TABLE LG_FFF_DD_CLFLINE ENABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_BNFLINE ENABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_KSLINES ENABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC ENABLE TRIGGER ALL

ALTER TABLE LG_FFF_DD_EMFLINE ENABLE TRIGGER ALL

 

2.31.00.00 sürümüne özel uyarı :

 

Ürün görsel altyapısındaki güncellemelerden dolayı 2.31.00.00 ve sonrasındaki sürümlerde Tema kullanılmaması gerekmektedir.

 

2.34.00.00 sürümüne özel uyarı :

 

2.34.00 versiyonu ile birlikte Cari Hesap toplam tabloları View yapısına dönüştürülmüştür. Yeni view’lar veri tabanı güncelleme işlemi sırasında aşağıdaki isimler ile oluşturulacaktır. Bu nedenle veri tabanı güncelleme işlemi önceki sürüm geçişlerine göre daha fazla zaman alabilir.

 

LV_FFF_DD_CLTOTFIL

LV_FFF_DD_CLTOTFILV1

LV_FFF_DD_GNTOTCL

 

Bununla birlikte; LG_FFF_DD_GNTOTCL, LG_FFF_DD_CLTOTFIL  tabloları artık kullanılmayacaktır. Bu tablolar veritabanından silinmeyecektir. Rapor ya da form tasarımlarındaki cari hesap toplam tablolarından bilgi alan tanımlı alanlar (SQLINFO) ve raporlar kontrol edilerek view’lar dan bilgi alacak şekilde yeniden düzenlenmelidir.

 

2.35.00.00 sürümüne özel uyarı : 

 

Cari hesap toplamlarının view yapısına dönüştürülmesi ile birlikte Oracle veri tabanı kullanan müşterilerimizde işyeri bazında Cari hesap toplamlarının düzgün listelenebilmesi için versiyon değişimi sonrası cari hesap toplam servis çalıştırılmalıdır.

 

2.36.00.00 sürümüne özel uyarı : 

 

–  Toplu gerçekleşen üretim emri maliyet hesaplamada performans arttırımı sağlamak için  Tabloları sürüme göre güncelleme işlemi sırasında LG_FFF_DD_STFICHE tablosunda olan bazı kolonlar LG_FFF_DD_STLINE tablosuna yazılmaktadır.  Tabloları sürüme göre güncelleme sırasında performans sorunu yaşamamak için öncesinde;

 

ALTER TABLE LG_ FFF_DD _STLINE ADD “PORDERFICHENO” varchar(17) NULL

ALTER TABLE LG_ FFF_DD _STLINE ADD “QPRODFCREF” int NULL

ALTER TABLE LG_ FFF_DD _STLINE ADD “RELTRANSFCREF” int NULL

 

UPDATE

LG_FFF_DD_STLINE

SET

PORDERFICHENO = STFIC.PORDERFICHENO, QPRODFCREF = STFIC.QPRODFCREF, RELTRANSFCREF = STFIC.RELTRANSFCREF

FROM

LG_ FFF_DD _STLINE STRNS

LEFT OUTER JOIN LG_FFF_DD _STFICHE STFIC ON (STRNS.STFICHEREF  =  STFIC.LOGICALREF)

WHERE

STRNS.QPRODFCREF IS NULL

AND ((STFIC.PORDERFICHENO <> ”) OR (STFIC.QPRODFCREF > 0) OR (STFIC.RELTRANSFCREF > 0))

 

UPDATE

LG_FFF_DD_STLINE

SET

QPRODFCREF = 0, RELTRANSFCREF = 0

WHERE

QPRODFCREF IS NULL

 

İlgili Queryler firmada numarasına göre çalıştırıldıktan sonra Tabloları sürüme göre güncelleme işlemi yapılmalıdır.

 

 

– Skonsol.exe üzerinden e-Arşiv faturası gönderimi ve e-Arşiv Formatında yazdırılabilmesi sağlanmış olup otomatik e-Arşiv gönderimi yapabilmek için aşağıdaki düzenlemelerin yapılması gerekecektir;

 

  • Sistem işletmeni/Firma detaylarındaki e-devlet tabına eklenen “e-Arşiv Entegratör Bilgileri” alanları doldurulmalıdır.
  • İşyeri bazında e-Arşiv uygulaması kullanılması durumunda, İşyeri tanımındaki e-devlet tabına eklenen “e-Arşiv Entegratör Bilgileri” alanları doldurulmalıdır.
  • Ticari Sistem Yönetimi/Satış ve Dağıtım parametrelerindeki “Otomatik Fatura Basımı:Evet” olarak seçilmeli.
  • Cari hesap kartında “Perakende Cari Hesap” checkbox seçeneği işaretli olan cari hesap kartları fatura içerisinde seçildiği durumda F9 – e-Arşiv bilgileri alanındaki cari hesaba ait alanların girilmesi zorunludur.

 

–  e-Arşiv uygulaması kapsamında; tek seferlik satış yapılan cari hesaplar için e-Arşiv bilgilerinin cari hesap kartından değil fatura içerisindeki e- Arşiv bilgileri alanından girilebilmesi sağlanmıştır.

Bunun için Cari Hesap Kartı’ndaki LogoConnect tabı altında bulunan e-Arşiv Bilgileri alanına “Perakende Cari Hesap” seçeneği eklenmiş ve bu seçeneğin işaretli olduğu cari hesap kartları fatura içerisinde seçildiği durumda, fatura içerisindeki F9 – e-Arşiv Bilgileri alanındaki cari hesaba ait alanların girilmesi zorunlu hale getirilmiş ve buradaki bilgilerin e-Arşiv uygulamasında dikkate alınması sağlanmıştır.

 

2.37.00.00 sürümüne özel uyarı :

 

Firma üzerinde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapıldığında; Procedure, Trigger, view ve viewlara ait indexler için “Veritabanı araçlarını oluşturulacaktır” mesajı gelmektedir. Vazgeç işlemi yapıldığı zaman Procedure, Trigger , view ve viewlara ait indexler oluşturulmamaktadır. Bir versiyon öncesinden geçiş yapılıyorsa performans sorunu yaşamamak için “Vazgeç” ile geçilmelidir.

Tabloları sürüme göre güncelleme sonrasında Procedure, Trigger ve Viewların oluşması isteniyorsa Dönem üzerinde “Veritabanı Araçlarını Oluştur” işlemi yapılabilir

 

2.39.00.00 sürümüne özel uyarı :

 

EBOOKDETAILDOC Tablosunda mükerrer e-Defter belge detayının uygulama dışından aktarımının engellenmesi için Firma üzerinde “Tabloları Sürüme Göre Güncelle” işlemi yapıldığında; EBOOKDETAILDOC tablosunda IXXX_XX_EBOOKDETAILDOC_I5 index’i eklenecektir.

EBOOKDETAILDOC  Tablosunda mükerrer kayıt olması durumunda index eklenemeyeceğinden firma güncelleme öncesi aşağıdaki sorgu çalıştırılarak mükerrer kayıtlar EBOOKDETAILDOC  tablosundan kaldırılmalıdır.

 

DELETE LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC WHERE LOGICALREF IN (

SELECT TMP.LOGICALREF FROM ( SELECT ROW_NUMBER() OVER(PARTITION BY EMFICHEREF ORDER BY LOGICALREF ASC) AS ‘Row’,

EMFICHEREF,LOGICALREF FROM LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC WHERE EMFLINEREF=0 AND EMFICHEREF IN

(SELECT EMFICHEREF FROM LG_FFF_DD_EBOOKDETAILDOC WHERE EMFLINEREF=0 GROUP BY EMFICHEREF HAVING  COUNT(EMFICHEREF)>1)

GROUP BY EMFICHEREF,LOGICALREF ) TMP

WHERE TMP.Row<>1

 

2.42.00.00 sürümüne özel uyarı :

 

2.42.00 sürümümüz ile birlikte ürün kurulum işlemi sırasında server minimum donanım gereksinimlerini (Konfigurasyonunu) kontrol eden mekanizma geliştirilmiştir.

Geliştirilen bu mekanızma ile birlikte ürün kurulumu sırasında yükleme yapılan server için sistem ihtiyaçları dokümanlarımızda da belirttiğimiz minimum donanım gereksinimlerinin sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilmekte ve bilgi amaçlı uyarı verilmektedir.

 

2.43.00.00 sürümüne özel uyarı :

 

Bu sürümde yapılan Tiger 3 Enterprise üretim geliştime maddeleri ile ilgili dokümanına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz;

 

Tiger 3 Enterprise Üretim Geliştirme Dokümanı

 

ERP 13 Mart 2017 Sürümü :

 

Kayıt Nr Ürün Tanım ve Açıklama
1 WINERP-63323 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Malzeme Yönetimi
İşlemler – Maliyet Üzerinden Fiyatlandırma (COST)
COST İşlemi çalıştırılırken Malzeme ile ilgili filtreler verildiği zaman dikkate almadan ilgili tarihteki tüm fişleri kontrol ettiğinden performans problemi oluşuyor.
COST İşlemi sırasında Malzeme Türü, Malzeme Kodu veya Malzeme Açıklaması filtreleri kullanıldığı zaman ilgili filtrelere göre çalışması sağlandı.
2 WINERP-63176 Mali Müşavir Plus
MM Plus İçindeki Go Plus Ürünü Go 3 Olarak Güncellenmelidir.
MMPlus içerisindeki GoPlus ürünü Go 3 olarak güncellenmiştir.
3 WINERP-62860 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Finans
Ana Kayıtlar – Cari Hesap Kartları
Borç Takip Penceresinde Filtrelerden Satış Elemanı Filtresi Verildiğinde” Microsoft OLE DB Provider For SQL Server: Çok Parçacı “SL4.CODE” Tanımlayacası Bağlanamadı” hatası alınmaktadır.
Borç takip penceresi filtrelerinde “Satış Elemanı Kodu” filtresi tanımlanarak listeleme yapıldığında hata alınıyordu, düzeltildi.
4 WINERP-62840 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Hareketler – Satış Faturaları
International Setlerde, Dinar Döviz Türü İçin Kuruş Hanesi Arttırıldığında, Fatura Formunda “(Net Toplam Yazı İle)” Standard Alanında Veriler, Belirtilen Kuruş Hane Sayısına İstinaden Yazı İle Yazılmalıdır.
International Setlerde, Arapça dilinde yazdırılan faturalarda, “Net Toplam Yazı İle” ve “İD Net Toplam Yazı İle” standart alanlarında, net toplamların virgülden sonraki tutarlarının, Döviz Türleri parametrelerinde belirtilen kuruş hane sayısına göre yazdırılması sağlanmıştır.
5 WINERP-62833 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Yönetim Karar Destek
Ana Kayıtlar – Rapor Üretici
Rapor Üretici içerisinde Yetkilendirme Penceresinde Kullanıcı Yetkilerine bakılması için tanım yapıldığında çalışmıyor.
Rapor üretici raporu tanımlanırken yetkilendirme penceresinde tanımlama yapıldıktan sonra hata alınıyordu, düzeltildi.
6 WINTLS-5666 GoPlus

GO3

International Setlerde,  Go Serisi Ürünlerde Arapça Ve Farsça Dillerinde Sağdan Sola Login Olunduğunda Raporlar Tablo Olarak Alınabilmelidir.
International Setlerde ,Go serisi ürünlerde Farsça veya Arapça olarak sağdan sola seçimi ile giriş yapıldığında raporların tablo olarak alınabilmesi sağlandı.
7 WINERP-62810 TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Üretim Kontrol
Hareketler – Üretim Emirleri
Üretim Emri İşlem Bağlantılarından Açılan Sipariş Hareketleri Penceresine Siparişe Ait Hareket Özel Kodu Alanı Eklenmelidir.
Üretim emri işlem bağlantılarından açılan sipariş hareketleri penceresine “Hareket Özel Kodu” alanı eklenmiştir.
8 WINERP-62621 TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Üretim Tanımları
Ana Kayıtlar – Ürün Reçeteleri
Ürün Reçetesi Oluşturulması Kolaylaştırılmalıdır
Ürün reçeteleri içerisine rotasız seçeneği eklenip, reçete içerisinden istasyon seçilerek kolay ve hızlı bir şekilde reçete oluşturulması sağlanmıştır.
9 WINERP-62530 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Genel Muhasebe
Ana Kayıtlar – E-Beyannameler
Gönderilmek üzere seçili konuma getirilen beyannamelere ait paketler gönder seçeneğinden önce bir klasörde oluşturulmalı.
Beyannameler üzerinde F9 menüsüne paket oluştur ve paket dizinini aç seçenekleri eklenmiştir. Gönderme işlemi öncesinde ilgili beyannamenin paketlerinin oluşturulması sağlanmıştır.
10 WINERP-62231 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Finans
Ana Kayıtlar – Cari Hesap Kartları
Cari Hesap Kartında Bulunan Vergi Dairesi Alanında Tablodan Seçim Yapılmadan Manuel Seçim Yapılabilmeli, Vergi Dairesi Kodu Ve Açıklama Alanı Yazıldığında Vergi Dairesi Otomatik Gelmeli.
Cari hesap kartında bulunan vergi dairesi adı ve kodu alanlarının maksimum karakter sayısı 30 olarak değiştirilmiş olup, manuel giriş yapıldığında vergi dairesi adı veya kodunun otomatik dolması ve aynı şekilde vergi dairesi bilgilerinin serbest bir şekilde girişine de izin verilmiştir.
11 WINERP-61765 TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Üretim Tanımları
Ana Kayıtlar – Operasyonlar
Operasyon Tanımında, Varyantlı Mamülün, Varyantları Bazında İş İstasyonunda Farklı İşlem Süresi Tanımlanabilmeli Ve Üretim Süresi Hesaplanmalıdır.
Operasyon tanımlarında varyantlı mamullerin varyantları bazında tanımlanan koşula göre farklı iş istasyonu veya aynı iş istasyonu için farklı sürelerle tanımlama yapılabilmesi sağlanmıştır.
12 WINERP-61759 TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Hareketler – Alınan Siparişler
Talep ve Sipariş Üzerinden Ürün Konfigüratörü Oluşturulabilmeli Ve Bu Konfigüratöre Göre Üretim Emri Oluşturulabilmelidir
Talep fişi ve satış siparişine Revizyon Ekle (Konfigüratör) seçeneği eklenmiştir ve bu seçeneğe göre ürün konfigüratörü oluşturulup üretim emirleri verilmesi sağlanmıştır.
13 WINERP-61678 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Finans
Banka Raporları – Banka Hesap Ekstresi
Banka Ekstresi Tablo Olarak Alındığında Kayıtlar Üzerinde Fiş Çift Tıklanıp Açılmak İstendiğinde Farklı Fiş Listelenmektedir.
Banka Ekstresi raporu tablo olarak alınıp kayıtlar üzerinden ilgili fişler açılmak istendiğinde yanlış fişler açılıyordu,düzeltildi.
14 WINERP-61662 TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Üretim Kontrol
Hareketler – Üretim Emirleri
Üretim Emri İşlem Bağlantılarında Fiş No Alanından Satış Fiş Satırları Çekilirken Satış Sipariş Satırının Hareket Özel Kodu da Görülebilmelidir.
Üretim emri ve Fason emri girdi bağlantıları ve çıktı bağlantılarına “Hareket Özel Kodu” alanı eklenmiştir.
15 WINERP-61501 GO3

Tiger3

Tiger3Enterprise

Yönetim Karar Destek
Ana Kayıtlar – Rapor Üretici
3 Serisi Ürünlerde Ticari Sistem Yönetimi / Rapor Üretici Raporları Alanı Çalışmıyor.
3 serisi ürünlerde Ticari Sistem Yönetimi modülü altındaki Rapor Üretici Raporları altına eklenen raporlara erişilemiyordu,düzeltildi.
16 WINERP-61471 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Finans
Hareketler – Çek/Senet Bordroları
Müşteriden Karşılıksız İade Edilen Çek Kaydı Üzerinde Ödeme İşlemleri Kısmında Ödeme Tarihi İleri Bir Tarihe Alınmasına Rağmen Değişmiyor.
Müşteriden karşılıksız iade edilen çek kaydında ‘Ödeme İşlemleri’ kısmında yapılan “Ödeme Tarihi” değişikliği kaydedilemiyordu, düzeltildi.
17 WINERP-61417 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satınalma
Hareketler – Satınalma Sözleşmeleri
Hareketlerde Sözleşme Bağlantısı Alanına Seçilen Sözleşme Bilgisi Silinemiyor.
Hareketlerde ‘Sözleşme Bağlantısı’ alanına seçilen sözleşme bilgisi silinemiyordu, düzeltildi.
18 WINERP-61416 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Hareketler – Satış Faturaları
Fatura / Detaylar Tabında Bağlı İrsaliyeler Penceresi Açılarak Tab İle İlerlendiğinde “No” Alanından Sonra “Kapat” Butonuna Geçiliyor.Tarih, Saat, Belge No Alanları Atlanıyor.
Fatura / Detaylar sekmesinden ulaşılan “Bağlı İrsaliyeler Listesi” ekranında Tab tuşu ile ilerlendiğinde cursor “Tarih, Saat, Belge No” alanlarına konumlanmıyordu, düzeltildi.
19 WINERP-61290 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Stok İşlem Merkezinde Malzeme Sınıfı Satırlarında “Incorrect syntax near the keyword ‘ORDER’ Hatası Alınıyor “
Stok işlem merkezinde malzeme sınıfı satırlarında “Incorrect syntax near the keyword ‘ORDER’ hatası alınıyordu, düzeltildi.
20 WINERP-61287 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Skonsol (Satış Konsolu)
Satış
Skonsol Üzerinde İşlem Yapıldığında Ödeme Tipi Alanına Giriş Yapıldığında Invalid Pointer Operation Hatası Alınıyor
Skonsol üzerinde satış veya ön ödemeli satış işlemleri yapılırken ödemi tiplerinin listelendiği alanda sütun başlıklarına cursor ile çift tıklama işlemi yapıldığında hata alınıyordu, düzeltildi.
21 WINERP-61265 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Hareketler – Satış Faturaları
Toptan/Perakende Satış İade Faturasında Seri Takipli Ürün İçin Açılan “Seri No çıkış Hareketleri” Penceresinde Seri No Seçilmek İstendiğinde “Bu Hareket Kullanılıyor” Mesajı Alınıyor
Toptan/Perakende Satış İade faturasında seri takipli ürün için açılan “Seri No çıkış Hareketleri” penceresinde seri no seçilmek istendiğinde hata alınıyordu, düzeltildi.
22 WINERP-61262 TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

İthalat
Hareketler – Dağıtım Fişleri
International Setlerde, Maliyet Dağıtımda Kullanılan Alanların Dış Ticaret Modülüne Bağlı Olmaması Talep Ediliyor.
International setlerde, Maliyet Dağıtımda kullanılan alanların Dış Ticaret modülüne bağlı olmaması sağlanmıştır.
23 WINTLS-5536 GO3

Tiger3

Tiger3Enterprise

3 Serisi Ürünlerde Klavye Tuşlaması ile İkonlara Konumlanabilmeli
3 serisi ürünlerde masaüstü aktifken klavyeden modülün baş harfi yazıldığında, ilgili modülün üzerine konumlanması sağlanmıştır.
24 WINERP-61240 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Banka Kredi Taksit Ödemesi Yapılırken “Range check error” Mesajı Alınıyor.
Banka kredi geri ödeme planında yıl alanı işletim sistemi tarih formatından farklı olarak iki haneli girildiği durumlarda kredi taksit ödemesi yapılırken hata alınıyordu,hata alınmaması sağlandı.
25 WINTLS-5534  

GO3

Tiger3

Tiger3Enterprise

Bilgisayarda Görev Çubuğu Otomatik Gizli olduğunda 3 Serisi Ürünlerde Araç Çubuğu Gösterilemiyor
Windows taskbar otomatik gizlendiği durumlarda 3 serisi ürünlerde windows taskbar gösterilemiyordu,düzeltildi.
26 WINERP-61032 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Hareketler – Satış Faturaları
International Setlerde, Fatura Formunda “(Net Toplam Yazı İle)” Standard Alanı Arapça Dilinde Kullanıldığında, Kullanılan Para Biriminin Ana Para Ve Küsürat Kısımlarını Temsil Eden Kısaltmalar Da Arapça Yazılmalıdır.
International Setlerde, Fatura basım dili Arapça seçilmesi durumunda; Döviz Türleri parametreleri içerisinde yer alan ‘Kodu’ alanı yerine, ‘Adı’ ve ‘Alt Birim’ alanlarındaki değerlerin “Net Toplam Yazı İle” alanında yazdırılması sağlandı.
27 WINERP-60945 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Genel Muhasebe
Proje Raporları – Proje Analizi
Satırlarda Raporlama Dövizi Olarak Giriş Yapılmış Banka Fişleri Proje Analizi Raporuna Yansımıyor
Satırlarda raporlama dövizi olarak giriş yapılmış banka fişleri Proje Analizi Raporuna yansımıyordu, düzeltildi.
28 WINERP-60915 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Finans
Ana Kayıtlar – Kasa Kartları
Kasa Ekstresine Kasadan Girilen Faturaların Satır Bilgilerinin Raporda Gösterilmesi İçin Filtre Eklenmesi Talep Ediliyor.
Kasa ekstresine Kasadan girilen faturaların satır bilgilerinin raporda gösterilmesi için “Kasa satırları = Hayır / Evet” filtresi eklenmiştir. Kasa satırlarının listelenebilmesi için yeni rapor tasarımı yapılarak rapor alınmalıdır.
29 WINERP-60913 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Hareketler – Alınan Siparişler
International Setlerde Programa Farsça (Sağdan Sola Görüntüleme) Dilinde Giriş Yapıldığında, Sipariş Fişleri Üzerinde Sevk Bilgileri Browserında Görüntüleme Sorunu Yaşanmaktadır.
International setlerde programa Farsça (sağdan sola görüntüleme) dilinde giriş yapıldığında, sipariş fişleri üzerinde ‘Sevk Bilgileri’ penceresi boş görüntüleniyordu, düzeltildi.
30 WINERP-60912 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Satış ve Dağıtım
Malzeme Raporları – *
Yeni Bir Kullanıcı İle Programa Girildiğinde Cari Hesap Emanet Malzeme Durumu Gelmemektedir
Yeni eklenen bir kullanıcı ile programa girildiğinde yetkisi bulunmasına rağmen “Cari Hesap Emanet Malzeme Durumu” raporu menü ağacında listelenmiyordu, listelenmesi sağlandı.
31 WINERP-60911 GoPlus

GO3

TigerPlus

Tiger3

TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Genel Muhasebe
Ana Kayıtlar – E-Beyannameler
İndirilecek KDV raporunda Banka hizmet faturası ile İthalat faturası ilişkilendirildiyse oradaki KDV tutarı gelmeli.
Bankadan girilen hizmet faturasında ithalat kdv kutucuğu işaretlenmiş ve ithalat dosyası ile ilişkilendirilmiş ise, İndirilecek Kdv listesine ithalat dosyası bilgileriyle aynı satırdaki kdv kolonunda, hizmet faturasında girilen tutar yansıyacak şekilde düzenleme yapılmıştır.
32 WINERP-60909 TigerEnterprise

Tiger3Enterprise

Genel Muhasebe
Ana Kayıtlar – E-Beyannameler