KurumSoft

Cevizli Mah. Fil Yokuşu Sok. No:18 Kat:3 Karalar Plaza Maltepe/İstanbul

TİGER3 ENTERPRİSE ARAYÜZ KULLANICI EĞİTİM DÖKÜMANI

 

  • Programın açılışı ekranı aşağıdaki gibidir. Kullanıcı şifrenizle giriş yaptıktan sonra Enter tuşu ya da sağdaki butona tıklayarak programa giriş yapabilirsiniz.

 

tiger-3-enterprise-1

  • Tiger 3 Enterprise programına giriş yapıldıktan sonra ki arayüz aşağıdaki gibidir. Yetkileriniz dahilinde kullanabileceğiniz modüller buton şeklinde sol tarafta gelecektir.

 

tiger-3-enterprise-2

  • Tiger 3 Enterprise ana ekranda üst, alt ve sağ bölümdeki butonlarının işlevleri aşağıdaki gibidir.

tiger-3-enterprise-3

Üst bölümde daha önce ERP’de de bulunduğu gibi menü çubuğu bulunmaktadır. Yeniden kullanıcı girişi, firma seçimi ya da çalışma dönemi seçmek için ilgili alanlara erişile bilinir.

Sağ bölümde ‘’ – ‘’ işareti ile programı simge durumunda küçültebilirsiniz.

Alt bölümde birden fazla buton bulunduğu için aşağıda rakamlarla ilgili açıklamalara detaylı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 

  1. Çöp kutusu : masaüstünde bulunan herhangi bir modül veya alanı çöp kutusuna sürükleyerek silebilirsiniz. aynı  zaman ana ekran üzerinden bulunan herhangi bir modülü sağ butonda bulunan ‘’ kısayolu sil ‘’ alanına tıklayarak silme işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
  2. Tiger 3 Enterprise ana ekranında ‘’ + ‘’ şeklindeki bu butona tıklanıldığında tüm modülleri (yetkiler dahilinde ) listeyecek yeni bir sayfa açmaktadır.
  3. Sol yöne ok işareti, fişler üzerinde kayıtlar arası geçişi sağlamaktadır.
  4. Sağ yöne ok işareti, fişler üzerinde kayıtlar arası geçişi sağlamaktadır.
  5. Yıldız işaretli bu buton, program üzerinde açmış olduğunuz açık sekmelere ulaşmanızı sağlar.
  6. Göz işareti bulunan bu buton, Windows görev çubuğunu göster/gizle işlevini sağlamaktadır.
  7. masaüstünü göster butonu : bu butona tıkladığınızda, açık olan sayfaları gizleyerek ana masaüstüne erişmenizi sağlayacaktır.
  8. Tiger 3 Entperise programını kapatma tuşudur.
  9. Sanal klavye, tablet kullanımı için geliştirilmiştir.
  10. Bağlı olduğunuz kullanıcı ve firma bilgilerini gösterir.

 

  • Ana ekranda sağ köşede ‘’ + ‘’ işareti ile yer alan, logo uygulamaları butonuna tıkladığınızda arama butonu, hesap makinesi gibi vb. uygulamaları kullanımda  olarak işaretleyip ana ekranınıza gelmesini sağlayabilirsiniz.

 

tiger-3-enterprise-4

 

 

  • Erp’de orta bölümde bulunan ‘’ + ‘’işaretine tıkladığınızda ‘ yeni masaüstü ekle ‘ butonuna erişim sağlayabilirsiniz. Yeni masaüstü ekle butonuna tıklanarak, kullanıcı kendine özel masaüstü oluşturabilmektedir.

 tiger-3-enterprise-5

ÖRNEK YENİ MASAÜSTÜ EKLEME İŞLEMİ;

Ahmet adında yeni bir masaüstü ekleyip, Ahmet kullanıcısının kullandığı modülleri masaüstüne sürükle bırak özelliği ile getirip, kaydetme işlemi yaptık.

orta bölümdeki ‘’ + ‘’ işaretine tıklanarak, diğer masaüstülerine geçiş yapılabilinir. genel masaüstü alanına tıkladığınızda, tüm modülün bulunduğu ana masaüstüne erişebilirsiniz.

tiger-3-enterprise-6

Tiger 3 Enterprise Ana ekranda sağ butonda bulunan sekmelerin açıklamaları aşağıdaki gibidir

 

  1. Sol alt köşede bulunan ‘’ + ‘’ butonu ile aynı işleve sahip olan, ana masaüstünü erişebileceğiniz alandır.
  2. Ahmet kullanıcına açmış olduğumuz özel masaüstünü (satınalma, satış ve talep modüllerini ) kayıt etmeyi sağlamaktadır.
  3. Daha önceden kayıt etmiş olduğunuz özel masaüstüne tekrardan erp içerisine yükleyebilmenizi sağlamaktadır.
  4. Masaüstünde herhangi bir modülü bir yere sürükleyip ya da yerini değiştirdikten sonra belli bir düzen içinde oluşmasını istiyorsanız, bu butonu kullanarak alanların sol bölüme düzenli yerleşmesini sağlayabilirsiniz.
  5. Logo 3 serisi ürünlerde uygulama kısayolu ekle diyerek, kullandığınız farklı uygulamaları da erp içerisinde çalıştırıp, kullanım sağlayabilirsiniz. (örneğin; team viewer, logo connect vb. )
  6. Erp’deki ana ekranınıza sık kullandığınız web sayfalarının kısayollarını ekleyip, Erp içerisinden ilgili web adresine erişim sağlayabilirsiniz. (örneğin; Banka web siteleri, gib vb. )
  7. Windows işletim sisteminizde masaüstünüzdeki klasörlerinizi bu özellikle Erp içerisine taşıyabilir, Erp içerisinden klasörde bulunan dosyalarınıza erişim sağlayabilirsiniz.
  8. Ana ekrandaki yazı karakterleri düzenlenebilir.

İ. Arka plandaki beyaz renk seçeneğini bu butonla ile değiştirebilirsiniz

K. Tüm kısayolların listesine erişebilirsiniz.

L. Masaüstünüzde açık olan sekmeleri simge durumunda küçülterek, ana ekrana erişmenizi sağlar.

 

tiger-3-enterprise-7

 

  • Genel olarak ürün içeriğindeki alanlarla ilgili herhangi bir değişiklik bulunmamaktadır. (Hareketlerin giriş ekranları gibi )

 

 

tiger-3-enterprise-8