KurumSoft

Cevizli Mah. Fil Yokuşu Sok. No:18 Kat:3 Karalar Plaza Maltepe/İstanbul

Logo E-Fatura

Logo E-Fatura

Logo E-Fatura Nedir ?

Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak ortaya çıkarılan Logo e-Fatura çözümleri ile mevcut yazılımınız ne olursa olsun, faturalarınızın dolaşımını hızla ve güvenle gerçekleşmesini sağlar. Faturaların elektronik belge olarak düzenlenmesi, elektronik ortamda hızla ve güvenle iletilmesi ve elektronik olarak muhafaza ve ibraz edilmesi hususunda getirilen yasal çerçeve doğrultusunda ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın belirlediği standartlara uygun olarak geliştirilen uygulamadır.

E-Fatura Nedir ?

Elektronik ortamda hazırlanan faturalara verilen isimdir, tanımlı olan standart kağıt fatura ile tamamen aynı hukuki niteliklere sahip olan, gönderme, saklama, oluşturma ve ibraz gibi adımların tamamının elektronik ortamda alıcı ve satıcıya iletildiği faturalama şeklidir. Elektronik ortamda e-Fatura gönderip almak isteyen kullanıcıların karşılıklı olarak Maliye Bakanlığı’na bağlı sisteme kayıtlı olmaları gereklidir. Bu sistem, Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yönetilmekte ve denetlenmektedir. Ülkemizde kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve kaçakçılığı önleme çalışmalarının sonucu olarak zorunlu tutulan e-fatura, firmaların sisteme entegre olmasının artmasıyla birlikte her geçen gün daha işlevsel hale gelmektedir. Kurumsal işlemlerinizi daha kolay hale getirmek ve tasarruf etmek istiyorsanız e-fatura uygulamasına geçmelisiniz.

Logo E-Fatura Çözümleri Nelerdir ?

e-Fatura Entegrasyon Çözümü
e-Fatura Portal Çözümü
e-Logo Özel Entegratörlük Hizmeti
Operasyonel Maliyet Avantajı
Faturaların Elektronik Belgelere Dönüştürülmesi
Logo E-Fatura – Dosya Transfer Çözümü

  • DT Çözümünü tercih eden kullanıcılar Gelir İdaresi Başkanlığı’nın portalına manuel (el ile) yükleme yöntemiyle faturalaşma işlemlerini gerçekleştirebilirler.
  • İşletmeler e-Fatura alma ve gönderme işlemlerini özel bir sunucu yazılımına ve donanımına gereksinim duymadan yapabilirler. Böylelikle e-Fatura yatırım maliyetlerini minimum seviyede tutarlar.
  • DT Çözümünde kullanıcı, e-Fatura sistemi üzerinden, faturalarını kendi belirlediği klasörde otomatik olarak kaydeder. Ancak bu klasörün, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-fatura portalına aktarımını portala girerek manuel olarak yapar.

LOGO e-Fatura + Sunucu Yazılımı – Gelir İdaresi Başkanlığı Entegrasyon Çözümü (GEÇ)

  • LOGO e-Fatura çözümüyle birlikte alınacak e-Fatura Sunucusu üzerinden kullanıcılar; kendilerine ait bilgi işlem sistemi aracılığıyla, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sistemine entegre olarak e-Fatura uygulamasını kullanabilirler.
  • LOGO e-Fatura çözümüyle birlikte alınan Sunucu Yazılımı ile kullanıcının ayrıca portale girmesine gerek kalmaz. LOGO e-Fatura çözümü üzerinden e-Faturalar mühürlenir, zarflanır ve portale otomatik aktarılır.

e-LOGO Özel Entegratörlük Hizmeti:

  • Entegrasyonu sağlayacak sunucunun kullanıcı firmada tutulması, yönetim ve denetiminin yine firmanın kendi sorumluluğunda olması tercih edilmiyor ise uygun olan çözümdür.
    Özel Entegratör 7/24 aktif çalışan, hızlı ve güvenli bir sistemin yatırımını kullanıcı firma adına üstlenir. Böylelikle; elektronik fatura gönderme ve alma işlemleri teknik yeterliliğe sahip, GİB’ndan özel entegrasyon izni almış Özel Entegratör Hizmet sağlayıcısı e-LOGO‘nun bilgi işlem sistemi vasıtasıyla gerçekleştirilir.

e-Fatura hakkında genel bilgi ve başvuru süreci için http://www.efatura.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.